Dat Mary Thoms een uitstekende en veelzijdige fotograaf is, weten we wel. Nu is ze tot haar grote vreugde na een strenge ballotage opgenomen in de selecte groep natuurfotografen die samenwerken in de landelijke werkgroep Camera Natura van de Fotobond.

Gefeliciteerd Mary!

Martien

– – – – – – – – –

Zoals Martien al vertelde op deze pagina, ben ik toegelaten tot de Bondsclub “Camera Natura”.

Vorig jaar zat ik te denken wat en waar ik nog meer kon ontwikkelen in de natuurfotografie en dan met name de vogelfotografie. Zo kwam ik op het idee om de Voorzitter van Camera Natura van de Fotobond aan te schrijven. Hij nodigde mij uit om in december 2019 vijf foto’s digitaal of afgedrukt te tonen op een bijeenkomst van de leden van Camera Natura. Uit mijn voorraad afdrukken had ik er 5 uitgezocht en meegenomen en was de enige die afdrukken bij zich had. Ik was best nerveus en dit maakte het er niet makkelijker op. In de pauze werden de foto’s op tafel gelegd en kreeg ik al verschillende complimenten over het beeld en de afdrukken. Na de pauze werden de foto’s besproken door de leden en de foto’s werden goed gewaardeerd. Om toegelaten te worden tot deze club, moeten je foto’s echter door de ballotagecommissie beoordeeld worden. Ik mocht voor die beoordeling minimaal 8 – maximaal 12 digitale beelden inzenden. Op 26 maart kreeg ik een mailtje dat de commissie positief op de foto’s had gereageerd en ik toegelaten was tot de club. Op 4 april zouden de foto’s getoond worden bij de bijeenkomst, maar zoals alles is deze ook uitgesteld.

Ik ben superblij, want ik heb dit gedaan om mij te ontwikkelen, goede en opbouwende kritiek te horen, inspiratie op te doen en te sparren met fotografen die dezelfde passie hebben.

Bij dit stukje laat ik nog wat foto’s zien die ik had ingestuurd.

Mary

“Zeearend” – Mary T.