FIAP_Nieuws_70
Het Beste van Alphoto in Parkvilla

waar: Foyer Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn

wanneer: van 19 oktober tot en met 6 december. Dagelijks, behalve zaterdag en zondag, van 10.00 tot 16.00 u; op alle avonden, behalve zondag, van 19.00 tot 23.00 u en op zondag van 13.30 tot 15.00 uur.

Van de ruim 50 leden die fotoclub Alphoto telt exposeren er 32 hun foto’s van 19 oktober tot en met 6 december in de foyer van Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Het zijn de foto’s die de leden instuurden voor de eigen Jaarwedstrijd 2019 om de beste foto van het jaar, vandaar de titel van de expositie: Het Beste van Alphoto. Deze expositie zou aanvankelijk i maart en april worden gehouden, maar werd door de Coronamaatregelen uitgesteld.

De leden die exposeren beoefenen diverse stijlen binnen de fotografie. Zo zijn er portretten te zien, maar ook landschappen, abstracte foto’s, dierenfoto’s, straatfoto’s, reisfoto’s en macro’s.

De expositie is op werkdagen te bezoeken van 10.00 tot 16.00 u, op alle avonden, behalve zondag van 19.00 tot 23.00 u en op zondag van 13.30 tot 15.00 uur.

Bijzonder is dat de drie foto’s die als eersten eindigden in de jaarwedstrijd van Alphoto op groot formaat zijn afgedrukt. De andere foto’s in middenformaat. De club is erg trots op deze bijzonder fraaie expositie, die laat zien waar de leden in uitblinken.
De expositie past in het streven van Alphoto om de inwoners van Alphen en omgeving enthousiast te maken voor fotografie als kunstvorm.
De deelnemende fotografen zijn: Hans ter Hoek, Marianne de Ruijter, Pim Bakker, Rob IJsselstein, Anet Terra, Bert de Wit, Bert Noorbeek, Ellen van der Maat, Erik Brouwer, Fons Bitter, Fred Peters, Frederiek van der Linden, Guido Brand, Henk Langerak, Jaap van der Linden, Jan Neeleman, John Bonnet, Kees Borst, Kees Wenting, Kors de Bruin, Leo van Zanten, Mariëtte van Heijningen, Mirjam Terhoeve, Nicole van As, René Schouten, Rieni Stolwijk, Rob Spaans, Yvonne Huijsmans, Rein de Lange, Richard Stavleu, José Bruijsten en Thérèse Obers.
Alphoto heeft vrijwel elke maandavond een clubavond waarop de leden elkaars foto’s bespreken. Ook zijn er thema-avonden en houden bekende fotografen lezingen over hun werk. Diverse werkgroepen ( o.a. architectuur, urbex, landschap en natuur) maken regelmatig uitstapjes waarna de foto’s later op de clubavond worden bekeken en besproken.