Dit was voor de portretgroep de opdracht in de door Kees op zaterdag 1 april (geen grapje) georganiseerde workshop.

De deelnemers waren: Willemien, Jules, Peter, Henk, John en uiteraard Kees.

Vooraf was door Kees aan de deelnemers gevraagd een moodboard met voorbeeldfoto’s en een lichtplan te maken, zodat hij kon zien welke lichtapparatuur er zo ongeveer nodig was.
Om 9 uur waren we in het zaaltje aanwezig om alle mee gebrachte apparatuur naar boven te sjouwen, wat een heel gedoe was. De opzet was om 2 of 3 opstellingen te maken, zodat we in koppels van twee konden fotograferen. Om 10 uur arriveerde ons fotomodel voor deze dag, Kees had zijn neef uit Vlaardingen weten te regelen (een regelneef), Arjen Brijs was de naam.

Arjen had nog nooit eerder geposeerd maar wilde graag zijn medewerking verlenen.

Na eerst een kennismaking, koffie en een korte uitleg van Kees wat de opzet van de dag was zijn we enthousiast aan de slag gegaan.

Arjen wisselde regelmatig van het ene koppel naar het andere koppel zodat eenieder aan bod kwam. Onderwijl konden de anderen met de verlichting experimenteren en elkaar fotograferen. Zo zijn we tot ca. half 3 doorgegaan.

Om half 5 waren we klaar met ruimen en afvoeren en konden het licht uit doen en naar huis.

We hadden een gezellige en vooral leerzame dag gehad. Wat de resultaten zijn?

Ik wil bij deze Kees en Arjen mede ook namens de andere deelnemers bedanken voor alle inspanningen. Kees heeft veel tijd in de voorbereiding gestopt, Arjen heeft geduldig de hele dag meegewerkt aan de verzoeken van de fotografen, heel veel dank hiervoor.

John.