Op woensdag 9 okt. ben ik met Kees en Astrid in de vogelhut “ Alblasserwaard” geweest en op zondag 27 okt met Willy en Jacco. Mijn passie te delen met deze 4 enthousiastelingen was een feestje en wat hebben zij het goed gedaan. Lang stilzitten, geduld en nog eens geduld.

Na de uitleg hoe het in zo’n hut werkt en wat de beste camerainstelling is, konden we al heel snel de ‘ijsvogel’ fotograferen. Alleen al het zien van deze prachtige vogel maakte de dagen meer dan goed. Op beide dagen hadden we heel mooi licht, daardoor kon je met verschillende sluitertijden aan de gang. Hoe leuk was het om te zien hoe trots zij hun eerste resultaten op hun schermpje van de camera lieten zien.

Veel geoefend, gelachen en genoten van de gevulde koeken en de gehaktballetjes van Astrid.

Helemaal voldaan en veel foto’s rijker is iedereen nu druk bezig de mooiste foto’s uit te zoeken. Er volgt nog een oefening van vliegbeelden op Scheveningen.

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Nu de clubavonden voorlopig niet meer in het clubhuis worden gehouden, laten we dit aan jullie zien op de volgende pagina.

Een trotse Mary

foto: Mary

Scheveningen – Vliegbeelden

Op zaterdag 25 januari zijn Kees, Willy, Jacco en ik naar Scheveningen geweest. Astrid was op dat moment nog lekker aan het skiën.

Deze ochtend hebben we besteed aan vliegbeelden. Het was grijs weer, koud en dus een uitdaging om mooie beelden vast te leggen. Hoog in de ISO om nog een beetje bewegingsscherpte te krijgen.

Er waren niet veel meeuwen, maar genoeg om toch nog foto’s te maken. De steenlopertjes en scholeksters scharrelden tussen de rotsblokken, maar gingen niet de lucht in. Jacco zag een blauwe schicht, dus een ijsvogeltje, langskomen. Kees en ik konden het ijsvogeltje nog net de bocht om zien vliegen.

Nadat we lekker koffie hadden gedronken met taart erbij, zijn we weer huiswaarts gegaan.

Ik ben benieuwd of iemand nog iets heeft kunnen maken wat de moeite waard was. Ik niet in ieder geval.

Mary

PS Meer foto’s volgen na de presentatie, die hier te zien is.