Datum: 21 september 2019 – groep 1

In het nieuwe Naturalis dompelen jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Dat vermeldt de website van Naturalis.

Naturalis is in augustus 2019 heropend en het gebouw is een walhalla voor fotografen.

Onder de bezielende leiding van Harm Bokje hebben de leden Jules, Ivo, Kees, Hennie en Willy op een leerzame en zeer gezellige ochtend de architectuur van Naturalis gefotografeerd.

Wij kregen de opdracht om vijf verschillende foto’s te maken waarbij de nadruk moest liggen op:

 • Licht;
 • Spiegeling, reflectie;
 • Perspectief, diepte;
 • Lijnenspel;
 • Kleur.
 • Om te zien of dat de leden is gelukt, is er een presentatie op een van de clubavonden gegeven.

  Willy Nihot

  Datum: 12 oktober 2019 -groep 2

  Net als de 1e groep begeleidde Harm Bokje ook deze 2e groep, bestaande uit Jacco van Brecht, Mary Berkhout, Marcel Einerhand, Willemien Rotteveel en Astrid Leenman met veel enthousiasme en deskundigheid. Het regende, maar we mochten van hem niet de eerste ingang nemen, maar moesten omlopen naar de hoofdingang om overdonderd te worden door het binnenaanzicht van het imposante gebouw. Ondenkbaar dat er gestart kan worden zonder koffie als Harm erbij is, dus kregen we eerst uitleg en richtlijnen/opdrachten (dezelfde als de 1e groep) in het restaurant.

  Aan de verhitte hoofden te zien, was het moeilijk en uitdagend. De resultaten zijn gepresenteerd op 31 oktober en vertellen of we goed hebben geluisterd naar Harm.

  Astrid Leenman