Zaterdag 21 januari zijn we met 6 leden van de portretgroep; Kees, Peter, John, Jules, Willemien en Henk bij elkaar gekomen voor een workshop.

Kees had een workshop georganiseerd met de titel “je eigen thuisstudio”. Hoe begin je zoiets, wat heb je er voor nodig, hoe richt je e.e.a. in, waar moet je zoal rekening mee houden. Zaken zoals ruimte, achtergronden, licht, lichtvervormers, handige hulpmiddelen, studiolampen of flitslicht.

Helaas konden we door omstandigheden niet in het zaaltje terecht, maar Kees had welwillend zijn huiskamer ter beschikking gesteld.
De werkruimte is daardoor enigszins beperkt, maar met een beetje improviseren kom je een heel eind. Na eerst enige technische uitleg zijn we aan de slag gegaan met het maken van portretten, eerst met gebruik van daglicht en reflectieschermen, daarna kwam de techniek van het flitsen aan bod.

We zijn uiteraard simpel begonnen, dus met 1 flitser. We hadden geen model, dus we hebben van elkaar portretten gemaakt, je kent elkaar en aldoende kun je dan gelijk oefenen in het geven van aanwijzingen naar je model. Direct flitsen, indirect flitsen, flitsen met een paraplu, lichte en donkere achtergrond kwamen aan de orde. We zijn in ieder geval lekker bezig geweest, hebben allemaal een aantal portretten kunnen maken en er weer een hoop van opgestoken en het was gezellig (heel belangrijk).

Na een broodje en koffie zijn we ook nog even bezig geweest met wat stillevens, wat toch weer een andere tak van sport is.

De tijd gaat snel als je lekker bezig bent maar om 2 uur zijn we toch maar mee gestopt. We gaan thuis lekker aan de gang om het mee gegeven huiswerk te maken.

Wij danken Kees voor al zijn inspanningen en zijn huiskamer en kijken alweer vooruit naar de volgende workshop. (maar dan weer in het zaaltje!)

John.