Den Haag Centrum- architectuur- en straatfotografie

Deelnemers waren Henny, Ivo, Dirk-Jan, Marcel, John, Harm en Willy. Ook Jacco sloot later aan.

Locatie was deze keer Den Haag centrum en het onderwerp architectuur- en straatfotografie; onder de bezielende leiding van Harm.

De opdracht was foto’s van de klassieke bouwstijl te maken. En dit op een dynamische en spannende manier te doen en wel in de trant van Stephen Shore; waarbij gebruikgemaakt wordt van een schuin standpunt met gebruik van licht en schaduw en straatmeubilair en/ of mensen in het beeld.

Deze manier van fotograferen is ook heel geschikt voor straatfotografie, want de mensen in het beeld voegen er de nodige spanning aan toe.

Verzamelen was om 10.00 uur bij de haringkar aan het Buitenhof. Het was een zeer regenachtige ochtend; schuilen kon onder de poort van het Binnenhof. We besloten toch maar eerst koffie met wat lekkers te nuttigen bij Dudok, vanwege nog steeds behoorlijke buien. Dat was een goed besluit!

Rond 11.00 uur gingen we toch maar op pad, want echt stoppen met regenen zou niet gaan gebeuren. Na uitleg van Harm zijn we al fotograferend gaan wandelen richting de Kneuterdijk en daarna het Noordeinde.

Het grijze en natte weer gaf toch ook mooie spiegelingen weer. Ben benieuwd of wij dat ook hebben kunnen “vangen”.

Ondanks de regen toch een heel leuke ochtend met gezellige en leerzame momenten.

Willy Nihot