Naar de Tulpen

Het is kwart over vijf in de ochtend als de eerste fotograaf op de verzamelplaats verschijnt. Het is Dirk Jan, die ik alleen nog ken van de Zoom sessies. Terwijl we ons aan elkaar voorstellen, komen Jules en John ook aan op de verzamelplaats. Het miezert nog een beetje, na een nacht met veel regenbuien, en door de noorderwind is het guur. Wat voor vier andere leden de reden was om niet mee te gaan.

Klokslag half zes vertrekken we richting Noordwijk. Na een rit van een half uur komen we bij het eerste tulpenveld in De Zilk, maar tot onze verbijstering staat er geen tulpen op het veld. Het is nog steeds donker en onderweg hebben we ook niet kunnen zien of er wel tulpen in de velden staan. Op goed geluk zijn we naar Noordwijkerhout gereden en troffen daar velden met bloemen aan, alleen de meerderheid van de bloemen waren hyacinten. In een hoek van het veld stonden wel tulpen. Maar het regende gelukkig niet meer en langzamerhand werd het lichter, alleen de bewolking brak nog niet open waardoor deze nog grijs bleef.

Nadat we de tulpen allemaal uitvoerig hadden vastgelegd, zijn we naar het strand bij het Duindamseslag gegaan. Omdat we alle vier meedoen aan de werkgroep Landschapsfotografie, kunnen we hier nog wat duin- en strandlandschapsfoto’s maken.

In de buurt was er geen gelegenheid om koffie te drinken, dus hebben we bij de auto een kop thee gedronken en ze we daarna teruggereden naar de verzamelplaats.

Kees